Fantasy szerző

2021. május 31. 15:21 - Kami könyvei

BLOOD RIVER - Asmodeus - Kami könyvei fb csoport

BLOOD RIVER - Asmodeus
6.Fejezet
Ha lehetett kevésbé kellemetlen helyen ébredni a pokolban egy vérfolyó és egy zuhanás okozta sokk után; Inez Demetrius bármit annak talált volna, ahhoz képest, amin keresztül kellett esnie. Indulásakor még azért remélni merte, hogy ide tartó útja sima lesz; azonban nem táplált egyetlen percig sem hiú reményeket, hogy komolyan egyszerű lesz, az érkezés. Az, azonban, hogy valaki a szeme láttára szakad atomjaira, legrosszabb rémálmaiban is gyötörni fogja jó darabig. Olvasott a vörös copfos férfi ajkairól mégsem vált egyértelművé, miért is kellett a vérlovasnak meghalnia. A lány határozottan emlékezett, hogy a démoni vámpír Asmodeusnak nevezte az érkező magas hollóhajú sziluettet, és pontosan tudta, hallotta is már ezt a nevet, amikor a második herceg kiképezte idejövetele előtt. Leviatán rangsorolta a démonokat, és eltekintve attól, hogy az Asmodeusnak nevezett démonférfi fülében levő arany csüngőről nem beszélt, vagy nem tudott; Levi semmiben sem tévedett. Közel hasonló személyleírást adott, épp úgy a hollószín hajú, sárga szemű copfos férfiról is, mint a többi vérlovasról. Épp ilyennek festette le, csak úgy, mint Theodort a vámpírt is. Inez a külsőségek mellett, kegyetlennek és erőszakosnak ismerte meg megmentőjét. Rideg és könyörtelen férfinek, aki Leviatán szerint, csak azért kaphatott démonhercegi rangot, mert Azazell herceggel együtt érkezett a pokolba, a halandó világból, miután ott kioltották Azazell életét. Egy szinten voltak Asmodeus és Levi, egyazon rangban és titulusban kaptak helyt a nagy Mennydörgő mellett, ami több mint fájhatott a második hercegnek. Inez meg is értette ezt a kivételezetteknek járó túlzott utálatot, mert maga is, mint Levi, számtalanszor érezte a mellőzöttséget, hiába volt tehetséges. Angyalmágiája sosem lehetett elég jó azoknak, akik nem akarták az angyalok soraiban látni, tehetett akármit. Leviatán pedig hiába volt többezeréves főúr, hiába járt volna ki neki Azazell mellett az első hely, egy fiatal újonc egyetlen csettintésre fosztotta meg a lehetőségtől, hogy az ördög fia mellett állhasson. Levi is tehetett vagy mondhatott volna akármit. A lány megértette bosszúságát, még most is, hogy Asmodeus ebbe a kriptába zárta, hogy elmondása szerint Inez biztonságban legyen. Legalább is egyelőre, amíg démoni megmentője elintézi az érkezésével kapcsolatos dolgokat.
Nem volt ez így rendjén, mert nem a tervek szerint haladt a dolog. Theodornak kellett volna ide hoznia, nem Asmodeusnak, mert vele ellentétben, a vámpír beavatott volt. Pontosan azt tette volna, amit Leviatán parancsolt. Azazell herceg elé citálja, mint hadizsákmányt és átadja angyali foglya felett a rendelkezést az ördög fiának. Ehelyett most itt rostokolt ezen a sötét, kénkőbűzös helyen és órák óta nézegethette a feje felett, lógó szentjánosbogarakat. Pislákoltak a démonfények, a mennyezetről függve lefelé és az idő, mint ha megállt volna. Inez csak a fényekből tudta, hogy már nem a szabad ég alatt van. Mivel most érkezett, a pokoli éjszakákról fogalma sem lehetett, így akár ez a feje felett záródó vaksötét verem, lehetett volna éjszakai égbolt is; de hacsak nem a semmiben lengedeztek a pilácsok, valóban inkább jéghideg kriptának tűnt. A talaj nyirkossága még úgy sem enyhítette vacogását; de úgy kellett viselkednie, akár egy hadifogolynak és tartania kellett magát a szegény, rableány szerepéhez. Nem kelthetett gyanút. Épp elég gondot jelent, hogy némileg módosul a terv, mert még mindig nincs Azazell herceg elé hurcolva, ahogy eltervezték. Továbbra sem hallhatja a rá váró ítéletet és így azt sem teheti, amit Leviatán mondott. Pedig felkészült, hogy siránkozzon angyali felmenői után, miközben nem győzi majd elégszer kiemelni, hogy nem bánthatják; amíg itt van; különben az angyalok megtorolják. Eljönnek ide és pusztítást hoznak a nagy HellFerrat-ra. Ehelyett még mindig vérben tocsogó ruhájában üldögél, nem épp fejedelmien. Nincsenek előjogai. Még csak szóval sem tartják. Amikor Asmodeus itt hagyta, nem látta el különleges instrukciókkal. „Itt várj” mondta akkor, a lényegre szorítkozva, ennek is megvan már vagy öt órája. Inez jó hadifogolyhoz mérten eleinte kiabált. Laposkúszásban közelítette meg a kripta hatalmas vaskapuit, hogy dörömböljön rajtuk. Még a kilincset is megrángatta, bár nyilvánvaló volt, hogy hasztalan. Még ha nyitva lenne sem tudna akkorát taszítani az öntvényen, hogy kinyíljon. Igazi békebeli, súlyos öntött vaskapu volt. Kísértetiesen fekete és dögszagú. Ahogy az egész hely. Csak azért nem fagyott még halálra ezen a kietlen helyen mert saját erejébe kapaszkodott. Bármennyire volt is csak félig angyal, saját belső ragyogása, mint a gyertyaláng melegen tartotta. Kívülről mi sem látszott természetesen, nem kívánta felhívni a figyelmet magára túlzottan. Annyi esze azért még maradt; főleg egy vámpírral való találkozás után, hogy háttérbe húzódjon és ne falassa fel magát valami pokolkutyával vagy minden más portyázó lénnyel. A vérlovasok még mindig csak egy rétegződött démonhierarchia voltak. Rajtuk kívül megannyi rosszabb és rosszabb létezett. A pokolban nem rózsaszín pillangók repdestek. Leviatán sem készíthette fel erre. A második herceg terveibe is hiba csúszhatott. Tudnia kellett volna, hogy bármi balul sülhet el. Ennek ellenére szentül meg volt győződve róla a férfi is, hogy Theodornál rosszabb dolgok nem fognak rá várni.
Ahogy Inez gyomra megkordult, a lány nagyot szentségelt, de angyali ajkai gyorsan össze is záródtak, mielőtt felmenőire szégyent hozhatott volna. Eszében sem lehetett káromkodni vagy dühében fröcsögni. Tartania kellett magát a terv további részeihez. Ha csak egy nyivákoló kismacska lenne, Leviatán herceg sosem választotta volna ki erre a feladatra. Helyt kellett állnia és nem okozhatott csalódást. Alkalmazkodni is megtanult és habár olyan sokféle módon végződhetett ez a küldetés, nem volt biztonságosabb hely a pokolnál, ahonnan Levi származott. A démonherceg majd megvédi. Mindentől.
- Azt kétlem te korcs. – hallotta meg a gondolataival szinkronban felhangzó litániát az ajtón túlról és mint ha csak neki válaszolt volna; a hatalmas vaskapu nyílni kezdett.
Inez szemei kikerekedtek és benn rekedt lélekjelenléte össze szűkülő kis mellkasában, de óvatosan talpra kecmergett ültő helyzetéből és a tőrét kezdte tapogatni övének belső varrású zsebében. Ha csak ennyije volt is, a többit majd pótolja forrófejűségével. Azonban hiába várta a reszelős hang forrása elapadt.
- Ki van ott? – de már Ineznek is csak suttogásra tellett annyira összeszűkült torka a rettegéstől. Előhúzta tőrét és az árnyékra fogta, ami ezt követően lassan és halálbiztosan kezdett felé nyújtózni. Bármerre fordult tengelye körül az árny egyre jobban köré nőtt és beette magát a nyirkos fekete betonba a talpa alatt. Felkúszott a falakra egészen magasra. Végül onnan is inkább felé kanyarodott és mintha sírtak volna börtönének téglái, vérpatakként csordogáltak vissza a talajra, véresre festve maguk után saját lenyomatukat. A falak figyelték és a lány szinte érezte, ahogy tesznek felé egy újabb lépést, hogy összezárjanak és satuba szorítsák. Egyre jobban, egyre zártabb körben. De az árnyékok csak játszadoztak vele. Optikailag nehezedtek áldozatukra és míg a kőbörtön egy jottánmyit sem mozdult, a lidérces jelenések egyre közelebb értek és vértócsába gyűltek a lány lábai mellett, lassanként elhatalmasodva.
- A második herceg küldött?
- Még hogy a második herceg. Engem? Egy angyalt? – hebegett a nő és igyekezett túlzott hirtelenséggel felcsattanni, hogy elejét vegye a gyanakvásnak.
- Ha nem tévedek te átkozott korcs, csak félangyal vagy. A másik feled még az angyaloknál is szánalmasabb.
A sértésre Inez sebesebben kirántotta tőrét, mint amennyire remélte, hogy ellenfele nem számít rá és egyenesen a földbe döfte, hogy a felé közelgő árnyékokat meghátrálásra késztesse. El sem merte engedni a tőrt guggoló helyzetéből, de a nevető hang már csapta is arcon. Mint ha megfricskázta volna, a döbbenettől felkiáltó Inez úgy esett a börtön egy méterrel hátrábbi falának, mint ha csakugyan elérte volna valaki vagy valami. Ijedten húzta mellkasa elé lábait mert támadója ismét nevetni kezdett. Vélhetőleg rajta, úgy hogy a lány egészen apróra húzta magát a fal tövében és végtagjait bőszen maga köré fonta. A tőre még mindig a mohás talajból meredt felfelé nyéllel, ahol a csapás erejétől eleresztették sikamlós ujjai, de a fekete gomoly már újra felé vette az irányt. Talán, ha egy tigris bukfenccel érte fordulna, lenne esélye visszaszerezni. Nem is hagyott túl sok időt magának a visszakozásra, nehogy rútul inába szálljon a bátorsága és szinte már talpon volt; ugrott is el a fal töve mellől. De már B-terve is volt. Ha a tőrt végül mégsem szerezné meg, egészen a nyitott ajtóig küzdi magát; ki ebből az istentelen patkányfészekből.
- Hát már megint káromlani hallak! Ejnye félangyal! Mit szólna ehhez apuci?
- Ahhoz neked semmi közöd!
A lány egyenesen oda érkezve az ugrásból már nyúlt is a tőrért, amikor egyik lábát azonnal rántotta is ki az árny alóla és megfektette áldozatát, mielőtt valóban elérhette volna a nyitott ajtót.
- A gondolataid hangosak. Erre nem tanított meg a második pokolbéli herceg, hm? – de a hang már csak hahotázott és a vértócsába gyűlt alvadékból egy kéz formálódott Inez bokája köré. Inez szinte felsikoltott, annyira szorította bokáját. Ha elrepedt volna a csontja azon sem lett volna mit csodálkozni, de mire rettegő szemei fókuszálni kezdtek és a kapkodó mozdulatok közepette maga mögé tekintett a vérből álló kéz gyűrűzni kezdett lábszárán és elkezdte bekebelezni.
- Eressz!
Inez jókorát fordult lendületből és az adrenalintól fűtve azonnal a felfelé kúszó árnyékba rúgott szabad lábával. Ha szerette is volna elképzelni a jelenetet, ahol a hős képen töröli lábbal a csúnya, gonosz szörnyeteget; hát neki nem igazán úgy jött össze. A filmeken ilyenkor az ártány mindig leszakadt és visszazuhant oda, ahonnan érkezett, most azonban a lánynak az volt az érzése, csak még inkább felbőszítette. Már mindkét lábát leszorította a talajra támadója és tovább gyűrűzött felfelé, mint egy böszme óriáskígyó, aki épp élve falja fel zsákmányát.
- Mit akar veled Leviatán? Miért küldött ide?
- Nem ismerek semmiféle…
- Ó, dehogynem ismersz, kicsi korcs. Ha te beszélsz, én nem fallak fel. Tehát választhatsz.
- Nem ismerek démoni hercegeket! – Inez könnyei ekkor meggyűltek pillái alatt és kezei között a tőrrel döfködte a teste körül egybegyűlő vértócsát. Egyre felfokozottabban érzékelte ahogy a vér megtölti testnyílásait, de minél inkább ellenállt, annál jobban belehempergett. Végül hátán kinyúlva feszítette meg az árnyék, karjainál fogva és a ragadós vérhenyes lapályba ragasztotta. Amikor Ineznek már csak a feje volt szabad, a pocsolya kúszni kezdett haja alatt és a füleit nyaldosta, mint egy végszóként, hogy lágyan cirógassa fulladásba és öntse el arcüregeit is. Egyetlen percre sem habozva vagy szánva meg áldozatát.
- Állítólag a félangyalok nem tudnak jól hazudni. Ellenben, én viszont hallom a gondolataidat tisztán. Megkérdőjelezted azt, hogy Leviatán miért nem készített fel arra, ha valami balul sülne el.
- Én nem…
- Hát még mindig hazudsz? Nem vagy te véletlenül inkább fél démon?
- Gyűlölöm a fajtádat!
- Nyilván így van így a vérbe fúlás küszöbén, de azért meg kell hagyni; remek társaságot választottál. Szóval mit akar veled Leviatán herceg? Sajnos nem maradt több időd, hogy további szavakra vesztegesd. Vagy az igazat mondod most el nekem; vagy néhány pillanat és halott leszel.
- Én angyal vagyok!
- Az lehet! De ha nem tévedek ember is félig, így nem vár rád sem más…
- Eressz el!
- Rossz válasz.
Az árnyék ezt követően úgy kúszott be a nő ajkai közé, hogy ne tudja a lány kirázni magából még akkor sem, ha nagyon vehemens. Miközben a földhöz ragasztotta a csapkolózó, vergődő kismadarat szorosan a ragacsos matériában tartotta, mint ha csak ugyan egy gigászi kígyó lett volna. Pillanatokig nézte, ahogy a lány vergődik és kínlódik alatta, de csak még inkább szorítani kezdte, hogy elérje a teljes behódolást és mozdulatalanságba taszítsa. Inez kétségbeesett szemeiből ekkor könnyek gurultak ki és felkészült rá, hogy hamarosan vége lesz.
Mindennek vége lesz.
Ekkor követte el a második hibát. Gondolataiból kizárt ugyan minden menedéket, de amikor Levi emléke egyetlen könnycseppjében visszatükröződött a vérből álló halálos árnyék beledermedt a mozdulatba és Asmodeus ezzel egyidőben kihúzta megszilárduló nyelvét a lány ajkai közül. Végül, mint a kobra elemelte megszilárduló mellkasát is foglyáról. Deréktól lefelé többi tagját direkt nem szilárdította meg; ne okozzon még ennél is nagyobb kellemetlenséget foglyának; de sárga szemei különös kíváncsiságról árulkodtak, miután egyik ujjával saját szemei elé emelte a lány arcára ragadt egyetlen könnycseppet; benne a második pokolbéli herceg emlékével. Ezután visszacsepegtette a nő ajkaira és szétkente rajtuk, hogy lecsókolhassa a szavakba öntött emléket. Ennél egyszerűbb és beszédesebb módja aligha létezett a foglyok kihallgatásának, mint hogy saját szavaikkal töltse meg elhullatott könnyeiket és miközben ajkait nemes egyszerűséggel a félangyaléra tapasztja, úgy hallhatja őket, mint ha a lány maga mesélné el.
Izzó tekintetei ezután rettegő áldozata ajkaira vándoroltak és émelyítően szélesre húzta démoni mosolyát. Csak ezután súrlódott hozzá óvatos megfontoltsággal Inez ajkaihoz, de már saját testével szögezte a padlóhoz, ne okozzon maradandó emlékeket csak saját erőfölényéről. A lány még szűz volt. Erre az egyre talán még tekintettel lehet. Hisz megkapta, amit akart. Rettegő áldozata megtarthatja erényeit. A lány csókja magáért beszélt ahhoz, hogy bele veszhessen és megtalálhassa benne a válaszokat. És már csak erre összpontosított. Leviatán neve csakugyan kivált és éles kontúrt húzott, majdhogynem bele tetoválta lenyomatát mindkettejük nyelvébe és már csak másodpercek választották el Asmodeust attól, hogy megelevenedjen a második herceg alakja és mondanivalója, amik Inez hangján szóltak volna. Egy szobát látott. Egy kicsi szobát. Egy ágyat. Levendula mintás kasmírtakaróval. A Baldachin elszakadt. A második pokoli démonúr éppen mostani áldozata előtt állt és úgy nézett le rá, mint legdrágább kincsére. Egy hintó jelent meg, de a hang még mindig hiányzott. Hiába figyelte Asmodeus lelki szemeivel és minden érzékével koncentrálva; nem akart előkúszni. Nem hallotta Leviatán szavait, ahogy a lányét sem. Nem működött a mágia rendesen.
Asm sárga szemei ekkor kínos firtatással Inezre siklottak és végre meglátta a két azúrkék tükörben, miért nem. Foglya angyali pillantása kihűlt és fényét vesztette. Mintha elhagyta volna önnön testét, egy kiüresedett héj maradt belőle nem más.
Maga is démonherceg volt. Azonnal felismerte a bábot, ami a mozdulatlan testből maradt, ahogy azt is; a félangyal életereje egyszeriben semmivé lett és csak ahogy saját maga árnyékként; úgy a nő fényjátékként táncolt kifelé a nyitott ajtón át, hogy eltűnhessen fogva tartója elől.
Laposkúszásban libbent, akár egy kis felhőfoszlány az angyali aura, de Asmodeust nem csaphatta be. Öklével nagyot csapott a talajra és már talpon volt. Morogva indult meg zsákmánya után, mint egy vérbeli ragadozó. A vasajtó, mint egy legyező penderedett redőkbe bőszült vérmágiája nyomán, amivel nekifeszült, hogy eltakarítsa az útból, és miközben bevette magát az ajtókeretbe már ébredezett valódi énje. Körmei karmokká nyúltak démoni farka lándzsaként meredt fel háta mögött. Szemei a napnál is élénkebben ragyogtak bele a sötét folyosóba, ami most némán elterült előtte és amibe már kutyafuttában veszett el, hogy ne hagyja elmenekülni, de néhány lépés után azonnal megérezte a lány angyali erejét. Közelebbről is mint szerette volna.
Úgy terült el, miközben Inez aláhullott a háta mögött a vasöntvény csillárról, mint egy kis pók; és tenyerét üldözője lapockái közé igazította, hogy Asmodeusnak ne maradjon ideje sem, ellenállni. Szégyenszemre még ha korcs volt is, lakozott benne elég angyali erő, hogy egy másodperc alatt megállítsa a démonherceg fekete szívét.
Asm elkésett.
(folyt köv) - GYERTEK OLVASNI KAMI KÖNYVEI FB csoportba :)
Kép forrása: Internet
by
Kami
Szólj hozzá!
https://www.facebook.com/groups/342262133471081
2021. május 23. 19:34 - Kami könyvei

Kami könyvei Fejtörő

Sziasztok sziasztok
Csak hogy ma se unatkozzatok. Hoztam nektek egy extra fejtörőt. Mindenki, aki olvasta a BLOOD RIVER -Asmodeus részeket, külön kiemelném a részek közül is a 2. részt, amiben megismerhetjük Sibuna, a vérfolyó öreg révészét. (Többek között)
Na a fejtörő! Szerintetek, nincs valami titok, Sibuna körül? Gondolkodjatok csak � Milyen titokra is gondolok.
Nooo... ez egy nehéz kérdés. Hadd látom, ki fejti meg.
Ulquiorra mester, pssszzt �
Adok egy kis démoni sugallatot is. Háromszor ismételjétek el Sibuna nevét; hátha előugrik Beetle Juice ���
Kép forrása: Internet
by
Kami
Szólj hozzá!
2021. május 23. 19:29 - Kami könyvei

Gyertek játszani a Kami könyvei fb csoportba!

Sziasztok sziasztok
Játékra invitállak benneteket.
Tegyük fel, hogy van néhány regényhősöm. Akik hogy, vagy hogy nem, átesnek a saját meghasadt világuk kis szövetén. Még annál is jobban, mint egyébként szerettek volna.
Így eshetett, hogy Cerberos, a Halál Istene; Naomi a kóbor szellem lány; Seigi, a Lélek Istennő; Akura a Háború istene; Fatum a Sors Istene, Ingrid a félig pók-félig embertestű szerelemistennő, Iscario a Fény Istene; Nieve a Harag és Bosszú Istennője; Desiree a Viszály Istennője, Waki az Idő Istene; a Félelem Isten; az esztelen-fesztelen ikrek Véletlen Istennő és Balsors istennő; Belaqua a víz istene, Selik a szél istene, Miracle a csodák istennője, újra a földön találják magukat a halandók világában.
No. Közülük kellene választani, egy-egy karaktert.
Ha megvan, kaptok kommentben egy-egy karakterleírást, képességekkel, külső jegyekkel. És belehelyezkedve az adott isten bőrébe, kell a csapatotokkal teljesítenetek egy-egy küldetést. (Kvíz, fejtörő, keresztrejtvény; játékos karakter beszélgetés - amolyan Stand up comedi, ha úgy tetszik, megadott jelenet alapján), hogy megszerezzetek egy-egy relikviát, mint az Istenek kulcsa, vagy a Sors könyve, Nieve nyila vagy az Élet könyve. A kulcs nyitja majd az átjárót Nifreaba és Ofreába. A többi relikviáról nem is beszélve, melyik mire lesz jó. Mindent a maguk idejében. Ha megvan minden ereklye, amiről az adott feladatban kaptok instrukciót; a fő küldetésetek az lesz, hogy megmentsétek a leszakadt alvilágot (Nifrea-t), ami leszakadt az Istenfa tartógyökérzetéről és már nem fogadja be a holt lelkeket. Hogy ez miért gérvágás, a maga idejében megtudjátok. Végül meg kell mentsétek az Istenek fáját, Ofrea-ban a felvilágban, hogy hőseink, nem árulok el nagy titkot; Isteneink, végre hazatérhessenek.
Elöljáróban ennyi, nem árulok el többet, legyen némi furfang és csavar. �
Ki szeretne játszani?
Lehet két csapatra is oszlani, ha az esetleg nagyobb kihívást jelent.
A cél; lehagyni a másik csapatot vagy csak egyszerűen eljutni a célig, ha kevés játékos van egy csapatként. A lényeg, akár egy csapat van, akár kettő, mindig tudnotok kell egységesen dönteni, ha a játék menet olyan fázishoz érkezik.
Ha lesz elég játékos, csak akkor kezdjük el.
Ha nem lesznek vállalkozókedvűek, sincs semmi baj. Akkor megy tovább a csendes szabad foglalkozás.
Játékra jelentkezni, ez alá a poszt alá lehet, az Isten megjelölésével, akinek a bőrébe bújnátok, amolyan virtuális társasjátékozni. Egy ember, egy isten. Két egyforma ne legyen, nehogy összekavarodjunk.
Ha leszünk elegen, akkor május 25-én nekifutunk.
Gyertek játszani!
(Nieve és Miracle istennő már nem választható)
(Képek forrása: Internet)
by
Kami
Címkék: Játék
Szólj hozzá!
2021. május 23. 19:23 - Kami könyvei

Dante Alighieri - Kami könyvei fb csoport

"Per si va nella citta dolente,
per me si va nell'etorno dolore,
per me si va tra la perduta gente.
Giustizia mosse il mio alto fattore:
fecemi la divina potestate,
la somma sapienza e il primo amore.
Dinanze a me, non fur cose create
se non eterne, ed io eterna duro:
lasciate ogni speranza, voi ch'entrate."
Vagy ahogy Babits Mihály fordításában megismertük:
"Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába,
én rajtam át oda, hol nincs vigasság,
rajtam a kárhozott nép városába.
Nagy Alkotóm vezette az igazság;
Isten Hatalma emelt égi kénnyel,
az ős Szeretet és a fő Okosság.
Én nem vagyok egykoru semmi lénnyel,
csupán örökkel; s én örökkön állok.
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
(Pokol, III. 1-9.)
 
BLOOD RIVER - Asmodeus
Prológus; 1-től 5-ig részek fent; gyertek bátran olvasni :)
/Kép forrása: Internet/
by
Kami
Szólj hozzá!
2021. május 18. 16:14 - Kami könyvei

Kami könyvei fb csoport - Teljes Gázzal!

Sziasztok sziasztok

Kedves kis- és nagy olvasó közönség. Vers és Fantasy kedvelő nagy érdemű. Tisztelt publikum! Aki szereti a +18-as korhatár feletti dolgokat; sárkányok véres csatáit, durva szerelmi háromszögeket; keleti mitológiákat; mindezt egy kis offenzív jelenetábrázolással vegyítve; meg anime képekkel kicsit hangulat festve; és a felsoroltakon kívül, természetesen mindenki más; gyertek közénk. 

Kami könyvei fb újra üzemképes és várja olvasóit. Esetleg jöhetne egy-két verselő Lina, vagy amatőr írogató, aki még nem kiadott könyvekkel vagy nem nagy üzemben tolja. Őstehetségek; különc, alter figurák; anime/donghua kedvelők írók-olvasók; Light Novel szerzők előnyben :)

Gyertek olvasni első körben, aztán ha szerzősködnétek is; lehet róla szó; de ahhoz nem mindennapi dolgokat hozzatok a tarsolyban. Semmi konyhanyelv; semmi lineáris :) Szeretem a bonyolult verseket, történeteket. Az elvontakat, a művészieket. (Egy fiú egy lány összejön; ennyi; vagy egy fiú meg még egy fiú összejön;ennyi; nem feltétlen számít különlegesnek.) Jöjjenek inkább nem mindennapi dolgok; amiből nem áll 12 egy tucat a polcokon. Egy kis romantikusnál több kell. Legyen az vers vagy novella. Intim töltetek túlnyomó többsége sem számít különlegesnek; sem az LMBTQ-ra kihegyezett dolgok.

Absztrakt, de nem értelme-nincs sztorik, amiket szívesen feltöltenétek, megmutatnátok; vagy csak részleteket belőlük.

Ha csak írni jössz; de olvasni nem a többiek munkáit, az kizáró ok. Olvass is, és akkor a te írásaid is olvasásra kerülnek. Hatás-ellenhatás.

Kép forrása: Internet

by

Kami

 

Címkék: Kami könyvei
Szólj hozzá!
2021. május 17. 17:44 - Kami könyvei

BLOOD RIVER 2.

BLOOD RIVER - 2

 

Asmodeus már egy ideje ült a vérfolyó partján. Lábát a vérbe lógatta. Nem lett volna annak a helyében, akit éppen várt.

 

Ahogy a földről felemelte sugárzó napsárga pillantását és szemei a horizontra siklottak, fintorgott is ahhoz, ami következni fog. Igazi, jó szokása volt ez. Nem győzött eléggé bizalomgerjesztő lenni, és felölteni azt a pókerarcot, ami a munkájához kellett. Érzelemmentesnek és tekintélyt parancsolónak kellett volna lennie, helyette azonban sokszor sikerült fura grimaszokba, unott vonásokba fulladnia. Túl régóta csinálta és soha egyik halandó világból érkező sem jelentett nagy fejtörést vagy meglepetést. Nem okoztak túl sok gondot átkelésük küszöbén. Mind egyformák voltak. Néhány válfaj persze kivételt képzett. A vagányak, akik durva szavakkal illették és játszották a nagy embert. A könyörgő hősszerelmesek, akiknek még annyi mondandója lett volna valakinek, akit hátra kellett hagyniuk; némelyek többekhez is intézték volna szívhez szóló litániájukat. Elvégre minek szeretni egyet; ha szerethetnek sokakat is. A szerelem ettől volt olyan szép. A hippik; Asmodeus nevezte így őket kezdetben és ahogy lenni szokott, elterjedt ez a fajta alosztályba sorolás a többi vérlovas között is. Hippiknek kezdtek hívni minden átkelő elhunytat, aki meglátva a vérfolyót, beletörődőn fogadta el azt, ami következni fog; amolyan minden mindegy életfelfogással. Velük volt talán a legkönnyebb dolga a a vérlovasoknak, de Asm kifejezetten utálta őket ezért a hozzáállásért. Hogyan lehet egy embernek minden mindegy. Valaki bármit megtenne azért, hogy élhessen. Többek között Asm is; a lelkét is eladta volna azért, ha újra eleven lehetne, de mivel ezen a lehetőségen már túl volt; nem sok mindene maradt, amit áruba bocsájthatott volna. Vagy legalább is nem olyan dolgai voltak, amik értek annyit, hogy alku tárgyát képezhessék. Az ereje, a harci tapasztalata, amire az ezer év alatt szert tett; a józan esze, mert, hogy ereje ellenére inkább stratéga volt, mint sem agy nélküli zsoldos; sajnos nem nyomtak túl sokat a latba. Sokan mások is a magafajták közül is elmondhatták ezeket magukról. Voltak, akik még többet is. Asmodeus sosem tartotta magát túl sokra; még csak egyenrangúnak sem, mert a lovasok zöme kifejezetten pikkelt rá azért, amiért ezer évvel ezelőtt együtt érkezett Azazell koronaherceggel. Sokszor elsuttogták, hogy nem érdemelte meg a kegyet; hogy csak azért lehet egy a lovasok közül, mert a herceg jó barátja. Részint igaz is volt, de Asmodeust valahol lelketlen szíve mélyén bántotta a tudat, hogy nem ismerték el képességeit. A legtöbb, amit minden kétséget kizáróan minden egyes lovas nyíltan megfogalmazott vele kapcsolatban az volt, hogy elég hosszú a nyelve. Lényegében tényleg így volt. Démoni lényének kígyószerű, méregzöld villás nyelvet adott a feljebbvaló. Ha akarta még az ádámcsutkáját is körbe nyalhatta volna vele; de vélhetőleg a lovasok nem erre gondoltak, amikor azt firtatták, mennyire hosszan tudja előre nyújtani; hanem hogy mennyire jól képes nyalni vele. Eleinte, ha sértőnek is gondolta ezt a feltételezést és össze is akaszkodott legalább egyszer, szinte minden lovassal, hogy bizonyítsa rátermettségét, egy idő után beleunt, hogy folyamatosan bizonyítania kell. Sosem fogják sem elfogadni, sem elismerni. A sebeket saját hátán mind ezeknek az összecsapásoknak köszönhette; amik általában mindig azzal végződtek, hogy keresztre feszítették és lehántották a húst a hátáról ostoraikkal, nyakassága ékes bizonyítékaként. Ha Azazell meg is védte volna; számtalanszor akart közbe avatkozni korona hercegi rangjával; Asmodeus sosem kért belőle. Nem engedhette meg magának, hogy gyengének lássák. Semmit nem fogadott el Azazelltől, hogy ne támaszthassa alá ezzel sem, a többi lovas igazát; csak a herceg miatt engedhet meg magának ilyen erőfitoktatásokat. Bárcsak elmondhatta volna, ki is kezdte mindig ezeket a kakaskodásokat; de panaszkodás helyett inkább úgy döntött, hogy megtanulja megvédeni magát. De titkon amikor azt hallotta, hogy a lovasok közül némelyeknek külön feladatot szabott a herceg, sosem hagyta figyelmen kívül a feladatok aljasságát. Kimondatlan szövetségük Azazell koronaherceggel töretlenül állta az idő próbáját és ezért Asmodeus nagyra becsülte legjobb barátját. Ha nem is segített nyíltan Zell, ahogy Asmodeus kérte; mindig megtalálta a módját, hogy a bajkeverő lovasoknak aznapra ne legyen jó kedve. Olyat helyőrségek élére állította őket, ami bűzös lidércekből állt; vagy őrjáratra küldte egyik-másik lovast a dűne kukacok vidékére. A hatalmas földvájó férgek előszeretettel támadtak meg mindent, ami mozog. Nem tudtak különbséget tenni vérlovas és áldozat között. Ha pedig néha oda is veszett egyik másik vérfolyó őrző; az üresedések gyorsan pótolhatóak voltak. Persze Azazell önkénye nem egyszer szúrt szemet a nagy Mennydörgőnek is; de ha csak annyit tehetett, hogy vállalta apja retorzióit azért, hogy Asmodeusnak jobb legyen, hát Azazell megtette. Sosem bújt el hercegi címe vagy koronája mögé. Talán mindenkinek így volt jó ez a barátság. Még a nagy Hellnek is. Amíg fia mellett tudhatott egy olyan lojálist, mint amilyen Asmodeus is volt; sosem választotta volna szét ezt az összekovácsolódott egységet. Még ha láttatnia is kellett hatalmát, vagy lemennydörögnie a fia fejét, amiért olykor oda-odaveszett egy-egy jó harcos; a fia biztonsága és megfelelő kapcsolatai mindennél fontosabbnak bizonyultak. Ha egyszer király lesz, olyanok barátságát élvezhesse, kik tűzbe tennék a kezüket királyukért. Asmodeus és Azazell pedig éppen ilyenek voltak.

 

Asm-nek már ettől jobb kedve volt. A tudat, hogy nincs egyedül ebben a pokoli katlanban, mindig vigaszt nyújtott. Még a fintort is letörölte arcáról. Legalább is egy időre. De volt még min dolgoznia. Ha mást nem saját fásultságán.

 

„Próbálj jó pofát vágni…Próbálj jó pofát vágni…” figyelmeztette fogcsikorgatva önmagát, de már Azazell helyett; Sibuna intelmei jutottak eszébe. Sibuna egyfajta révész szerepét töltötte be. A legöregebb lovas volt, aki a vérfolyót terelgette. Igazságosnak és sosem részrehajlónak ismerte meg még Asmodeus is, a közel háromezer éves lényt. Mindamellett nagyszájúnak és háklisnak. Szabad szájúbb és szabad elvűbb volt, mint a lovasok bármelyike; az egyetlen olyan lény a nagy Mennydörgő után, akinek tényleg mindenhez joga volt. A tanácsai segítették Azazell apját; magát az ördögöt is trónon maradni, annak dacára, hogy az évezredek sokszor állították nehéz döntések elé a pokol királyát. Sibuna mindig ott volt mellette, épp, mint Asmodeus Azazell mellett. Ez a hasonlóság is lehetett az oka annak, hogy a nagy Mennydörgő választása éppen Asmodeusra esett. Hasonló barátokat akart fia mellett tudni, ha egyszer lejár az ideje és rászáll koronája.

 

A „Próbálj jó pofát vágni elvet” talán Sibuna-tól hallotta Asm is először, és nem szimpla jóhiszemből. Úgy vakkantotta el mindig kérlelhetetlen intelmeit, ahogyan csak egy tapasztalt öreg képes a fiatalabbaknak. Keményen és csattanósan csengtek parancsai, mert az öreg Sibuna szerint a vérfolyóval való első találkozás sorsdöntő a halandók számára. A legfontosabb döntéseik egyike és nem lehet holmi fintorral elbagatelizálni. Asmodeus persze egyet értett vele. Megértette a dolgok lényegét; de hazudott volna, ha azt állítja, ez miatt; vagy bármely halandó miatt; rosszabbul alszik. Nem volt túl sok jelentősége számára a halandók érzelmeinek vagy kínjainak. Munkának tekintette a vérlovasságot; sem, mint életérzésnek. Ellentétben az öreg Sibuna-val, akinek ez volt az élete. A léte. A célja. Létezésének értelme. Elkötelezte magát a halandók védelmére és erre tette fel az elmúlt 3000 évét.

 

Asmodeus az ördögre sem akarta az elveit megkérdőjelezni, de hiába is tisztelte az öreg révész nézeteit; attól még nem értett velük egyet. Koránt sem volt annyira elkötelezett híve a halandók terelgetésének vagy annak, mennyire gázol a lelkükbe egy-egy átkelés küszöbén. Sietni, haladni és siettetni. Ebben talán jobban megtalálta önmagát. Sibuna olykor órákig képes volt elcsevegni a halandókkal, mire rátért a lényegre és kitépte lelküket. Megvigasztalta őket, megnyugtatta őket, felvidította őket; ha Asmodeust kérdezte volna valaki; nem látta mind ennek túl sok értelmét. Hamis illúziónak tartotta csupán, amit azért tesz az öreg is, hogy a halandók ne féljenek az átkelés előtt. Ne rettegve hagyják el a haladó életüket és ezt a világot, hanem jó élményekkel, ahogy az öreg révész megfogalmazta. Élmények. Vicces volt az elképzelés. Élménynek nevezni azt a fázist, amikor egy ember elveszti a lelkét. Se nem vicces, se nem élmény. Asmodeusnak volt hozzá szerencséje. 1001 évvel ezelőtt, amikor maga is eladta a lelkét az ördögnek. A nagy Mennydörgő csöppet sem hezitált vagy törekedett arra, hogy ne féljen. Nem fecsérelte az időt felesleges körökkel. Miután az alku megköttetett, úgy rántotta ki Asm testéből a lelkét, mint mikor az ember le akar szakítani egy ragaszkodó folyondárt. Húzta, nyúzta, nyújtotta, hogy megtörje a lélek ellenállását és kapaszkodását a testbe, ahol addig élt. Amikor pedig egy-egy ilyen kötelék végül elszakad; vagy részint eltépték; az olyan volt, mint egy nem kívánt együttlét. Mintha megerőszakolnák a testet, hogy eleressze a magába zárt kincset.

 

A folyamat nagyon fájdalmas. Ezt semmiképpen nem lehet élménynek nevezni. Viccesnek meg még inkább nem. Ez egy olyan folyamat volt, aminek a vége olyan kínokkal és fájdalommal teli gödörbe löki a frissen elhunytakat; ahonnan nem állnak fel többet. Amikor lelkét vesztette, Asmodeus az első háromszáz évében igazi vadállattá; szörnyeteggé vált. Láncon tartották, mint Prométeuszt és csak messziről merték szemlélni még a szakképzett lovasok is, mert vadállatias ereje meghaladta a biztonságos helyzet érzetét. Időbe telt mire fel bírta dolgozni, hogy elveszítette lelkét; és időbe telt mire megtanult együtt élni démonságával. A félelmen kívül, a gyűlöleten át sok minden játszódott le abban az első háromszáz évben, mire végre képes volt újra gondolkodó lényként tekinteni önmagára és levehették láncait. Ezekben az időkben még Azazell is csak távolról figyelte a saját biztonsága érdekében, de sosem fordított hátat. Végig várta az átalakulás folyamatát és évszázadokig közeledett csak lépésenként, hogy újra egymás mellé szelídüljenek. Sosem szűntek meg barátoknak lenni, de míg él, Asmodeus biztos volt benne; sosem felejti el, miért választotta a démon létet. Ha Azazell nem lett volna, talán egyedül nem lett volna olyan bátor, hogy vérlovassá váljon. Elpusztult volna épp úgy, mint a a legtöbb halandó. Sokat nyomott a latba, hogy barátok voltak és együtt haltak meg. Enélkül ma nem lenne itt. És sosem fogja elfelejteni; mennyivel jobban járt volna, ha ez valóban így történik. Bajtársaként, már-már testvéreként szerette Azazellt, de démonnak lenni utált; s míg élt gyűlölni fogja választását. Ezen nem változtat sem az 1001 év, sem egy koronavárományos barátsága. Ha egyszer lehetősége lenne kérni valamit; ha már saját lelkét nem kérheti vissza; akkor önnön halálát választaná helyette. Persze tudta, hogy nem hagyhatja cserben a herceget; de a lehetőség, ami sosem adatna meg a magafajtának; gondolkodóba ejtené és csak gyötrelmek közepette lenne képes lemondani róla.

 

Ahogy belenézett a vérfolyóba, ami lába alatt szaladt és saját démoni tükörképe nézett vissza; napsárga szemei nem túl bizalomgerjesztően világlottak; kócos haja, ami, mint ha kátránnyal lett volna bekenve, vagy hamuval meredeztek csapzottan; nem töltötte el túl sok megelégedéssel és ahogy vicsorait cserélgette, melyikkel lenne a legmegnyerőbb; akár egy üzletember; de leginkább egy hiéna képét volt csak képes magára varázsolni. Egy dögevő vonásait, akinek az a dolga, hogy az érkező eladja a lelkét az ördögnek. Minél több halandó eladja a lelkét az ördögnek, annál nagyobb lesz a nagy Mennydörgő hatalma. Ez volt a cél. A vérlovasok célja. Befolyásolni, megnyerni az érkezőket maguknak, hogy kiterjesszék HellFerrat hatalmát. A pokolét, amiben mindannyian éltek. Minden egyes sikeres üzlet után, egyel több démon lesz a pokolban és a túlvilági enyészet egyből nem lesz annyira hiába való. Minek elenyészni, megsemmisülni, ha helyette démon is lehet az emberből. Színtiszta üzletpolitika. És hogy miért jó a túl sok démon? Miért akarja egy állam, hogy a benne lakók szaporodjanak? A lakosok száma növekedjen? Amellett, hogy nem fogynak el ezek az államok; ha több lakosra tesznek szert, az egyben több rabszolgát is jelent, több katonát. Minél többen vannak egy adott államban, annál jelentősebbnek számít. A pokol elvei is hasonlóak voltak. Egy világ a világ alatt, ahol a halandó, még ha démonként is folytathatja az életét. Még ha nem is olyan minőségben, mint annak előtte; de az élet, az élet. A démonoknak már nincs gondja adófizetésre vagy kötelező munkahelyre; családalapításra, szerelemre. Semmi sem marad belőlük, ami valaha emberré tette őket. Minden megmaradó feladatuk abból áll, hogy gonoszak legyenek. Alantasak, aljasak, erőszakosak; hogy ha egyszer kutyákként kicsit kiengedik őket az állatsimogatókba; azaz a halandó világba; pusztítsanak; romboljanak; telepedjenek bele a legtisztább emberekbe is és kísértsék őket. Sarkallják őket rossz döntésekre. Aztán ha kifutkosták magukat; mestereik parancsára; visszakerülnek a pokolba és várják a következő alkalmat. A démoni osztályzások szerint, egy démon minél többeket ront meg és hajt fel elkárhozott lelkeket; annál jelentősebb engedményeket kap itt a pokolban is. Azokból lesznek mesterek, akik mesteri fokon űzik a halandók megrontását és ők vehetnek szárnyaik alá vadhajtásokat, kis-közepes démonokat, akiket kinevelhetnek és irányíthatnak. Amolyan klikkesedés vagy kasztosodás. Minél nagyobb egy mesteri megrontó udvartartása; minél több démon szegődik mellé, hogy a parancsára garázdálkodhasson; egy démon annál jelentősebbé válik. Ha egyes kasztok elérik, hogy létszámuk nagyra duzzadjon; szólhatnak bele a belpolitikába. Az ördög jobb és bal kezévé válhatnak és tanácsosai a királynak. Vagy ami jellemzőbb; ellenségei a királynak és a királyi családnak. Azazell hercegre is vélhetőleg az egyik ilyen nagyobb klán vadászhatott a halandók világában, mikor megölték halandó testét. De persze egyik hatalmas kaszt sem vállalta fel, hogy köze lett volna hozzá. Mivel az árulás nem sikerült és a herceg életben maradt; a hatalmaskodók vissza csitultak, hogy újabb terveket szőhessenek a korona megdöntésére. Mióta Azazell apja trónon ül; 3000 éve alatt összesen húsz fiát veszítette így el. Közel van hatalmának vége, ha Azazell maradt az egyetlen élő fia. Az árulók többször jártak már közel a tűzhöz és apránként rombolták le a királyságot. Téglánként vonva ki belőle a tartópilléreket. Nem csoda hát, hogy a nagy Mennydörgő ennyire vigyáz utolsó megmaradt fiára. Ennyi veszteség után, ha elbukik; végül a fia is; olyanok kezébe is kerülhet az ördög címe; aki vért és könnyeket hoz majd a világra; legyen az akár a halandóké, akár HellFerrat-é. Nem volt mindegy milyen kasztok és lojálisok állnak a király mellett; de még a legnagyobb biztonság és legjobb óvintézkedések mellett is; mint mindenhol; árulókból volt a legtöbb. Asmodeus sajnálta, hogy ilyen az uradalmi rendszer, de ideje korán megtanulta maga is; hogy a démonok egy olyan faj képviselői, amelyik ízig-vérig romlott. Nem volt érdemes megbízni senkiben mert akkor és ott árulták el az embert, ahol és amikor nem számított rá. Olyan nem létezett, hogy valaki ne akarna keresztbe tenni a másiknak a feljebb jutásért. Az összes megmaradt e világi jóindulat talán az öreg révészben összpontosult. Az utolsó volt, akit még érdekelt a birodalom sorsa. De benne ki is merült mindaz a csöppnyi jóság, amit a Pokol csak felmutathatott. Igazi idilli hely volt. A gonoszság lényeinek legalább is minden bizonnyal. Emlékeztetnie kellett magát, Asmodeusnak, hogy maga is egy közülük. Ne akarjon sem több; sem jobb lenni náluk. Míg végül ki is veszett belőle is a jó akarat. Nem érzett az ide érkezők iránt sem szánalmat, sem szomorúságot. Azóta nem, hogy Azazell a kezei között halt meg. Azóta nem, hogy azért, hogy valaha mosolyogni láthassa, maga is el kellett kárhozzon. A világ kegyetlen. A pokol meg még inkább. Egy csöppnyi boldogságért is ennyi áldozatot kellett hozni. Nem érte meg. Ahogy ilyen életet élni sem. De persze ezt elmondani az érkező halandóknak; épp Asmodeusnak nem volt posztja. Döntsék el maguk démonná válnak e vagy sem és amiként döntöttek; viseljék a következményét. Soha nem beszélt le senkit arról, hogy így éljen tovább. Felajánlotta a szerződést, csak, mint egykor neki is felajánlották. Elmondja melyik választás mivel jár; és a frissen halottakra bízta. Jó érzékkel művelte az érzéketlenséget és be is érte ennyivel.

 

Készen ált elkezdeni munkanapját. Végighallgatni az érkezők litániáját arról, hogy vissza akarják kapni halandó életüket. A felajánlásaikat, a sírásukat vagy könyörgésüket. Fenyegetőzéseiket. Ilyenkor a halandók csak ugyan mindent beleadtak.

 

Tényleg mindent.

 

Alkudozni kezdtek a lelkük üdvéért vagy azért, hogy visszamehessenek. Felkínálták leendő gyermekeiket. A feleségüket; de még a fél veséjüket is. A hajukat, a nyelvüket és a benne rejlő tudást, a kutyájukat, az összes pénzüket; de még nem átallottak sokszor önnön testüket is áruba bocsájtani, hogy szolgáltatásaikért cserébe ne kelljen lényegében meghalniuk. A vérlovasok pedig rendszerint játékot űztek velük, de sokszor inkább sportot. A küldetésüket nem lehetett megváltoztatni. Meg kellett szerezniük az érkezők lelkét az ördögnek és ettől nem menthette meg a friss halottakat más, csak a halál. A végleges enyészet. Nem létezett csak ez a két opció. De próbálkozók mindig voltak. Mindenki így érkezett. Már csak az volt a kérdés, kinek mennyi időbe telt beletörődni az elkerülhetetlenbe. A nagyon ellenállókat Asmodeus egyszerűen csak átdobta a palánkon. Meg sem próbált megalkudni velük. Sokszor már az első szavaikból sütött a rosszindulat, a felsőbbrendűség és Asm ezt a típust kifejezetten nem szerette. Pedig amilyen remekül álltak helyt kicsinyesség vagy kapzsiság terén, esetleg erőszak tevés terén; kifejezetten előkelő démon válhatott volna belőlük. De ha nem tanulták meg tisztelni az egyetlen nagyobb hatalmat, az ördögöt magát, akinek a parancsaira cselekszenek még a vérlovasok is és minden létező démon; legalább is nyíltan; addig az ilyen fennhéjázásnak nem volt más a jussa, mint a végleges halál. Élből kitépte a lelküket és nem is próbálkozott szót érteni velük. Ez persze mondhatni protokoll ellenes volt, de a statisztikába úgy sem ezt írják majd, hanem hogy nem adta a lelkét. Senkit nem érdekelt miért is nem. Néha belefért a vérlovasság túlkapása. Démonnak lenni nem kiváltság. Ettől függetlenül sem alkalmas rá mindenki. Ha az áldozat rosszul indít; gyorsabban ér véget az üzleti tárgyalás és jöhet a következő delikvens. Ennyit jelentettek csupán Asmodeusnak is. Azért nem járt plusz juttatás, és kiváltság, hogy az ostobákat megpróbálja irányba állítani. Eleinte még talán igen. Kellő lelkesedéssel vetette volna bele magát és kihívásnak tekintette volna. Végül rá kellett jönnie, olykor a legnagyobb jóindulattal is feleslegesen pazarolja az idejét. Mint a „Tudjuk ki, a pad alatt. Van, amin nem lehet segíteni.” Az ilyen emberek voltak a démon világ horcruxai.

 

            Elég ideje volt a posztján, hogy megtanuljon együtt élni a lelkiismeretlenséggel és ne akarjon minden harmadik emberrel beszélgetésbe elegyedni. Ha csak nem jó érvelők voltak, mert a nyílt és okos vitákat kifejezetten szerette. A hangos szóváltások mindig feldobták a napját. Ilyenkor kicsit eszébe jutott, milyen is volt embernek lenni. Emberként gondolkodni. De azt ilyenkor is mindig leszögezte, nincs szüksége a világ összes kincsére; vagy a világ legjobb ágyasára. Mert ezek a dolgok nem így működnek. Visszaút pedig nincs. A holtakból nem lesznek többé halandók. Miután ezt mindig első ízben letisztázta áldozataival, már jöhetett a lazítás és a lelkük áruba bocsájtása. Ritkán tartott tovább ez a sáfárkodás egy óra hosszánál, mert végül az emberek mindig készek voltak dönteni és követni a saját maguk által választott utat. Akár haragból, amiért Asmodeus ennyire kérlelhetetlen, akár azért, mert a halandók szerint csak az a célja, hogy elveszejtse őket. Vagy így, vagy úgy; de végül mindig tovább indultak és beléptek a vérfolyóba. Onnan pedig vagy démonként keltek ki újra; vagy elmosta őket az ár. Ha eladták a lelküket és kibírták az elszakadást tőle; a folyó túlpartján láncra verték őket a folyó mellett kószáló nagyobb démonok, hogy saját kasztjukhoz szerezzenek egy-egy új tagot. Végül, ha láncra verve elvitték őket feltámadó vadállatias erejük miatt évszázadokig nem lehetett róluk hallani. Csak miután újra gondolkodó lényekké váltak.

 

            Asmodeusnak szerencséje volt, hogy átváltozásakor olyanok verték láncra, akiknek nem volt célja, hogy elszakítsák Azazelltől, de ha bevallotta volna saját magának; csakugyan járhatott volna rosszabbul is. Az ördög és az ördögfi ritka kivételt képeznek a leghatalmasabbak sorában. Kevés, aki közel annyira nagy és befolyásos, hogy veszélyt jelentsen rájuk vagy királyi udvartartásukra. Csak ennek köszönhette, hogy nem kellett kutyaként élnie más démonok lábai mellett és a parancsukra rohanni le a halandók világát, hogy romlásba taszítsák a leendő áldozatokat, akiket a Pokol majd hőn szerető szívvel olvaszthat magába. Vérlovasnak lenni sem volt épp a legjobb, de legalább helyhez kötött életvitelt folytathatott és csak Azazell vagy az apja parancsára kellett másképp csinálnia bármit. Az pedig, ha elő is fordult, nem volt vállalhatatlan. Járja Azazell mellett a pokol bugyrait. Keressenek a koronához hű kasztokat. Vezessenek kisebb háborúkat; felkeléseket verjenek le. Semmi, ami túlságosan alantasnak bizonyult volna még a vérlovassághoz képest is.

 

            Vérmágia használóként egyike lehetett azoknak, akik kiváló kiképzést és fegyvert kaptak az érvényesüléshez. Nem minden vérlovas mondhatta ezt el magáról, de Asmodeus; igen. Már csak azt savallta, hogy ritkán volt alkalma valódi vérmágia használatra. A kezén levő gyűrűkben valódi vértestek voltak, de mind különböző. Adalékanyagokként összekeverve őket azonban, halálos egyveleget voltak képesek alkotni, annak fényében, hogy használójuknak épp mire volt szüksége.

 

            A gyűrűkből formálódó vörös összetételű por elegyeit váltogatva, patika mérlegelve a mennyiségüket egyfajta ráérzéssel kiváló páncélt alkothattak viselőjüknek. De formálhattak kardot Asmodeus kezében épp úgy, mint adamantium erős pallost. A határ a csillagos ég volt, a fegyver arzenál pedig kifogyhatatlan. Amilyen formát használójuk elképzelt, olyanná formálódott a vérmágia a keze alatt. Ha nem volt kellően ügyes vagy eleve őstehetség, akkor a fegyverek minősége is silány lett. Egy rézként elhajló csatabárd pedig képes volt eldönteni akár egy háború végkimenetelét. Nem mindenki, aki csak vérmágia gyűrűket kapott volt képes megfelelően is alkalmazni őket és mint a jó pap is, sokszor a több száz évükkel is kellett tanuljanak újabb és újabb dolgokat. Asmodeussal sem volt ez másként. Amikor csak tehette gyakorolt. De hogy mitől vált az évszázadok alatt kitűnő vérmágia használóvá senki más nem tudhatta csak saját maga.

 

            A legjobbtól vett órákat. Azazell apja a legjobbat akarta fiának és meg is követelte azt. Asmodeus a nagy Mennydörgő elsőszámú feladatává vált, hogy ha koronája végül fiára száll majd, Asm elég felkészült legyen egy újabb 3000 éves uralkodás fenntartására. Az ördögnek egy feltétele volt. Hogy senki sem tudhat arról, hogy mire lesz majd képes, tanulása végeztével. Nem raktak izzó céltáblát Asmodeusra így egészen addig maradnak rejtve képességei a korona ellenségei előtt, ameddig csak kell. Aztán ha egyszer eljön a meglepetések kora, a közösen eltöltött évszázadok fogják majd bizonyítani, felül lehet e múlni az ördögöt. Ha jó munkát végez Asmodeussal; akkor 1:0.

 

            Ahogy ezt követően Asmodeus a felé közeledő bolyongó látogatójára meredt, már tudta, hogy baj van. A férfi nem egy halandó volt, hanem egy másik vérlovas. Cseles. Halandónak álcázva érkezett, de ezer közül is felismerte volna. Miközben megropogtatta bütykeit, gyűrűi után nyúlt, hogy eligazgassa őket, ha netán szükség lenne rájuk. Komoly dolgoknak nézett elébe és mint mindig, most sem tervezett alulmaradni. Amikor a nő mégis egyetlen szó nélkül suhant el mellette és levegőnek nézve kerülte ki, Asmodeuson gyorsan erőt vett a vágy, hogy rendre utasítsa a pimasz kis szukkubuszt.

 

<!-- [if gte mso 9]> <w:lsdexception l

Címkék: Blood River
Szólj hozzá!
2021. május 16. 21:58 - Kami könyvei

BLOOD RIVER 1.

BLOOD RIVER
1.Fejezet
Asmodeus sosem gondolkozott azon, vagyis inkább sosem kérdezte legjobb barátját; miért is él Azazell csonka családban.

Minden, amit a fiú gyerekkorukban elmesélt kielégítette kíváncsiságát. Asm maga is árvaházból származott. Talált gyerek volt és ahogy a szülei sosem próbálták meg megkeresni; a fiú gyerekkorában dacosan nem; felnőttként azonban meg mégdacosabban sem akarta őket megzavarni ebben.

Azonban, ha most lett volna anyja vagy apja, bizonyára úgy kapaszkodott volna az emlékükbe és abba, hogy megvédjék attól, ami rá vár, hogy szégyen szemre még arra is hajlandó lett volna, a maga közel két méter magas sziluettjével, hogy a hátuk mögé bújjon. Vagy inkább elbújjon, az elől a sors elől, amit talán a sors könyve írt meg neki. Önmagától sosem választotta volna azt a lehetőséget és azt az utat, amit kapott.

Csalódnia kellett. Súlyosan és visszavonhatatlanul, amikor halála után a pokolba került. Egyrészt azért, mert sosem hitt a létezésében; másrészt azért, mert jobb sorsra volt hivatott, mint nyárson lógni, vagy karóba húzatni egy emberöltőn át és minél inkább igyekezett kizárni, ezeket a tévképzeteket, egyre jobban hatalmukba kerítették az elméletek és a képek démonokról; poklokról; kénköves lángoló katlanokról, egy hátra hajló szarvas, agancsos lényről, aki majd bizonyára El-Diablo nagyúrnak hívja magát és egy tridenttel hadonászik, hogy nyársra tűzze. Bármilyen oldalról közelítette is meg a pokol gondolatát, és mérlegelte viselt dolgait, egyre inkább meggyőzte magát, hogy ezt a sorsot, csakugyan nem érdemli meg. Saját magáról persze mindenki ezt mondaná, de Asmodeus különösen túlzásnak érezte ezt a kegyetlen bánásmódot. Nem szolgált rá, hogy a pokolra kerüljön. Talán, ha bebizonyítja ezt a pokoli ítélőszék előtt; felmentik; de tulajdonképp azt sem tudja, jelenleg hol van; nemhogy a pokoli bíráskodás hol székel; erre volt a legkevesebb az esély. Ha szerencsés, mindjárt felébred. Otthon találja magát és rájön csak egy botorságot álmodott. Ott ül majd Azazell mellett, aki szintén nyitogatja szemeit és elmeséli neki, milyen furát álmodott. Lelőtték. Mindkettejüket.

Végül együtt örülnek majd neki, hogy ez nem így történt. Asm ekkor bőszen csipkedni kezdte magát. Ha bár sosem volt jó gyerek; ivott és drogozott; mindent kipróbált, mint a korabeliek. Aludt hajléktalan szállón, fürdött szökőkútban; a nagybanin elcsent egy elejtett almát; de még nyilvánosan is énekelt, ha szerzett elég pénzt jegyre, hogy egy teljes végállomásig retourn-t utazzon a metrón. Igenis tudott énekelni. Kár, hogy az utasok többsége nem rendelkezett abszolút hallással, hogy kihallja dalaiból a tehetséget. Tényleg mindent kipróbált. Volt, amit többször is; de soha nem bántott másokat. Nem ölt embert, nem volt köze betöréshez. Nem vett erőszakot sem nőn, sem gyereken. Az öregeket is csak bosszantotta, ha találkozott velük. Szemtelen volt, de nem tiszteletlen. Csibész, de nem gazember. Lopni is csak akkor lopott, amikor 16 évesen szökésre adta a fejét és nem volt választása; annyira marcangolta az éhség. Ugyan abba a boltba tévedtek be a szintén siheder korú Azazellel akkoriban és a fiú volt az egyetlen szemtanúja kisstílű lopásának. Tehát két dolgot tehetett. Az egyik, hogy megfenyegesse; a másik, hogy osztozkodjanak. Asm természetesen az első lehetőséget választotta. Megfenyegette egy vekni kenyérrel. Erre Azazell jelentette az üzletvezetőnél. Igazi jóbarátok lettek, amikor a szőke ficsúr nekiesett a bolt polcainak, ahogy felöklelte és mindent lesodort; ezzel időt nyerve a szökésre Asm-nek is.

Végül mindketten a dutyiban végezték. Bevitték mindkettejüket vandálkodásért. Asmodeus máig emlékezett, mennyire várta, hogy kettesben maradjanak az előzetesben és lerendezhessék ezt a kis csínytevést egymás között. De nem volt szerencséje. A kis nyápic gizdasága ellenére jómódú családból származott. Még meg sem száradt a tinta a letartóztatásán, már letették érte az óvadékot.

Asm-nek nem volt ilyen szerencséje. Nem születik mindenki aranykanállal a szájában. Szinte sugárzott elemi jóindulata, amikor Azazellt elvezették. Csak azért is rámarkolt a rácsokra és kutya módjára kezdett őrjöngeni, miközben megrázta őket; hogy a frászt hozza a kis nyápickatonára. Ahogy akkor egymás szemébe néztek, már akkor tudták, ennek még nincs vége; csak kapott némi haladékot a kis mumpic. A kartonjáról felhangzó megszólítást, amivel a rendőr magához intette; egy életre elraktározta, hogy ha egyszer alkalma nyílik rá, megkeresse ezt a kis Júdást és megköszönje neki, hogy beköpte. A világ már csak ilyen volt. Jó tett helyébe jót várhatott az emberfia. Asm pedig sosem maradt adós.

Amikor a következő zsernyák érte jött és előre citálta, hogy közöljék büntetését, Azazell édesanyja, Mira épp akkor írta alá a fia utáni papírokat. Csúnyán kellett volna nézni a fia bajba keverőjére, vagy legalább is némi megvetéssel; de kíváncsiságtól vegyes érzelmektől csillogó szemei; amiket Asm-re függesztett; felébresztette a hollószín hajú fiúban a kételyt.

A gyanú pedig csak erősödött, ahogy levették kezéről a bilincseit. Azazell édesanyja annak a javítóintézetnek volt az egyik pénzügyi támogatója, ahova minden jel szerint, hamarosan kerülni fog. Mi több. Azon a nyűves papíron, amit a nő aláírt és szenvedélyesen meglobogtatott egy fiatal bűnöző lelkű siheder előtt, amilyen Asmodeus is volt; szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy a fiúnak eldőlt a sorsa.

Az egyetlen ember volt, aki úgy tett érte valamit, hogy nem is tudta, az amit tesz; gyökeresen meg fogja változtatni mindannyiuk életét.

Így is lett.

A javító intézetből örökbe fogadás lett, a napokból pedig évek.

Asmodeus sosem tudtaa Miranak meghálálni. Nem hogy a fiát, Azazellt nem védte meg; de már még csak saját maga sem mondhatta el pótanyjának; mi is történt azon a délutánon, amikor két halottal is nőtt a bűnügyi statisztika. Annyi minden volt, amit bánhatott volna, de azt a hírt, amit Mira akkor 1000 évvel ezelőtt kapott Azazellről és róla; mindennél jobban. Miért is nem tudott akkor felébredni? A közhiedelmek ellenére, ilyenkor nem lesz az emberből egy Patrick Swayze , aki gyurmázás közben üzeneteket suttog.

            Asmodeus-t egyre másra kerülgette az elmebaj, akkoriban amikor halála pillanatában átkerült egy másik világba. Létbe ha úgy tetszik és az miatt, hogy hol van és miért; de az a sötétség, ami árnyékként vetült köré; az a nagy semmi, az istenért nem akart véget érni. Tisztán emlékezett rá még ezer év távlatából is. Híven élt emlékeiben, hogy azt kívánta, legalább egy tábla lett volna kifüggesztve valahol, „ki itt belépsz…”; de az a hely még annál is rosszabb volt, hogy táblákkal illessék. Gyalogolt a semmiben, talán az lett volna a legtalálóbb leírása, akkoriban és minden egyes lépéssel, mint ha egyre lejjebb süllyedt volna, valami futóhomokban, vagy nyúlékony matériában. A kátrányszerű anyag egyre másra lassította lépteit, de nem látott se előre, se hátra. Még amikor elérkezettnek látta az időt, hogy csakugyan felébredjen; se történt semmi. Az is kevésnek bizonyult. Nem volt rá befolyással ahogy arra sem, mennyire van felkészülve mind arra, ami következett.

            Amikor az égi akarat mégis elérte; vagy a jó szerencse, vagy csak Edison; a kigyulladó fény, egyszerre mintha száznál is több gyertyának adott volna otthont. Egyszerre lobbantottak lángot egy hatalmas; zeuszi méretű csarnokban, ami minden kétséget kizárólag, már nem tartozhatott a halandók világához. Nem azért mert közel fél kilométer hosszúnak tűnt; még csak nem is azért, hogy a bűverejű gyertyák szinte parancsra gyulladtak; mindez lehetett volna ugyan úgy emberi; de amikor Asmodeus meglátta a lényt a hatalmas csarnokban a trónuson ülni, mely legalább három ember magas volt még magasított trónszék nélkül is; a bőre izzott, akár a lobogó tábortűz és hajlott agancsai, mint a bika szarva egészen hosszúra nyúltak; a hollószín hajú férfit is elhagyta a lélekjelenlét.

            Minden emléke, amikkel magát szórakoztatta; gyerekkorának valaha volt eseményei szinte feloldódtak a látványban. Úgy érezte, az, amit lát, épp most írja felül józan eszét és átprogramozza valami mássá. Elhanyatlik a lény szemében és kicsire zsugorodik. Fizikai ereje elhagyja és a csarnok márványpadlójára rogyik; de a pillantása eggyé vált az időtlen lénnyel és mintha ráégett volna, elszakítani képtelenül érezte meg saját sós könnyeit ajkai között.

            Ahogy térdre roskadt a nadrágja eleje átázott és pillanatok múlva reszketni kezdett. Az elmúlt harminc évében, ha gyötörték is álmok; mindig arról szóltak, mi lesz majd, ha egyszer elveszíti Azazellt. Hogyan fog tovább élni nélküle. Közel tizenöt éve annak, hogy vigyáz rá. De most, hogy a kis nyápickatonát odaálmodta e mellé a lény mellé és Azazell szinte sugárzott; Asmodeus feje hamarabb ért padlót, mint hogy érzékelte volna, mikor adta meg magát a félelemnek.

            Homlokát mélyen leszegve, már már-már a koromfekete, tükröződő márványt szántotta és nem mert többé felnézni. Józansága utolsó morzsáival mélyen saját tenyerébe vájta körmeit miközben ökölbe szorultak kezei, de hiába serkent ki tulajdon vére; az ébredés nem akart eljönni.

            Minden, ami ezután jött, persze történelem; de így 1001 évvel később, Asmodeus még mindig emlékezett azokra a nem evilági, zengő szavakra, amik akkor, velőt rázón nyakon öntötték és valóban megváltoztatták; de most már gyökerestől; egész addigi életét. Bármennyire berezelt is akkor, bármennyire nem akarta hallani azt a hangot soha többé, amilyen a sors fintora; természetesen az lett létezésének célja, hogy ezt a hangot kiszolgálja. Bárcsak kívánságműsor lett volna. Ha akkor dönthetett volna saját sorsáról másként, nem választott volna magának ilyen utat.

-          Jó voltál a fiamhoz, ifjú Asmodeus. Ezért vagy most itt. – mennydörögte a hatalmas lény és felállva egyenesen lefelé indult, oldalán a ragyogó, élettel teli Azazellel. – Én nem felejtem el, amit 16 éves korotok óta érte tettél. Halandóként kellett éljen, amennyi idő csak megadatik számára, mielőtt visszatérve örök birodalmamba átveszi majd a helyem. Ifjú még. Tapasztalnia kellett. Legyen az barátság, betegség, szerelem vagy akár, gyilkosság. Mindvégig mellette álltál tudtodon kívül és igyekeztél satnya emberi testét életben tartani, még akkor is, amikor ő már megrogyott a kínok alatt és feladta volna küldetését. Csak miattad maradt azon a földön és szenvedett azért, hogy sose kelljen elvesztenie azt, aki te voltál. Ez nem múlik el nyomtalanul. A fiam sokat tanult tőled. De még nem ért útja végére. Az igazi feladat még csak most kezdődik számára. Jó királlyá kell válnia. Kezdetben persze az is megteszi, ha eléri az ezeréves kort. Te leszel az egyik segítsége ebben, ifjú Asmodeus. Légy az egyik vérlovas a herceg mellett, és ha az én időm lejárt, őt segítsd a trónra. Csak őt; senki mást.

-          Tartok tőle… - de Asmodeus továbbra sem érzett késztetést arra, hogy felemelje homlokát a padlóról. Nem volt képes még egyszer elviselni a lény látványát, aki már felé közeledett. Amikor már végül levegőt is alig kapott, fuldokolva buktak ki belőle halálos ítéletét is jelenthető utolsó szavai. - …sosem jó üzlet, az ördöggel cimborálni…

-          Sosem volt az ifjú Asmodeus. A fiamat is pont ezért ölték meg a halandó világban. Valaki vagy valakik nem akarják, hogy követhessen a trónon, ez már világossá vált; ahogy talán számodra is. Talán azt hitték ellenségeink; ennyi is elég, hogy leöljék a magunk fajtát. Azazell meg is halt volna, ha nem az ördög vére folyik az ereiben. Szerencsénkre ellenfeleink nagyot hibáztak és nekünk ezt kell kihasználnunk.

-          Mit akarsz tőlem, Uram…

-          Azazell az utolsó megmaradt fiam, Asmodeus. Mondanom sem kell; ha meghal eljön egy új kor hajnala. Ha nem marad, aki a pokol teremtményeit féken tartsa, és mindazt a gonoszságot, ami a felszíne alatt lakozik; mindaz, ami most még a mélyben várakozik, elszabadul. Azazell természeténél fogva képes parancsolni a szörnyeknek, de rajta és rajtam kívül, már senki más. ha én elbuktam, a fiamnak szüksége lesz csatlósokra, akik elég elszántak és erősek, hogy életben tartsák. Ha eladod nekem a lelkedet, ahogy Azazellnek is ígérted párszor, amíg emberek voltatok akkor életed végéig vigyázhatsz rá; ami lássuk be, démoni léptékben közel tízezer év.

-          Démon leszek?

-          A pokol hercegeinek egyike, ifjú Asmodeus. Több leszel egyszerű démonnál. Őrizni fogod a fiam hatalmát éltető vérfolyót és táplálni. Legalább is békeidőben.

-          Mivel kell egy ilyen folyót táplálni?

-          Természetesen vérrel. Emberek vérével. De mindent a maga idejében.

-          És ha nincs békeidő?

-          Akkor a fiam mellett lesz a helyed, mint testőre. A vérmágia aminek a birtokosa leszel, elég erős lesz, hogy megvédjen mindkettőtöket.

-          És ha nemet mondok?

-          Akkor utadra engedlek. A vérfolyó ma is csak arra vár, hogy a vérlovasok táplálják. Ha nem leszel egy közülük, akkor eggyé válsz vele, mint mindenki más, akit magával ragad a halál.

Ahogy így 1001 évvel később Asmodeus felidézte ezeket a szavakat, még mindig hallani vélte bennük halálos ítéletét, de ahogy akkor eladta az ördögnek a lelkét, részint Azazell miatt, de nagyobb részben emberi gyarlóságból, hogy ne kelljen meghalnia; a mai napig is bántotta. Gyáva volt. És ha valaha ennél jobbat érdemelt is volna, ma már egészen másként gondolkodik erről. Ha ez a sors, ami neki jutott, vár arra a szerencsés néhányra, akik megérdemelték; akik jó emberek voltak éltükben; akkor belegondolni is rossz volt, mi várt azokra; akik nem bizonyultak annak.

      Ez az, amit Asmodeus sosem akart megtudni. A vérfolyó látványa, mint mindig, ma is elegendőnek bizonyult; ahogy az újabb munkával töltött nap, amikor majd kitépi áldozatai lelkét.

      Még ha nem sok választása volt is; van; amit nem lehetett megszokni.

(folyt köv)
Kép forrása: Internet
by<
Szólj hozzá!
2021. május 16. 19:08 - Kami könyvei

BLOOD RIVER - Prológus

BLOOD RIVER
Prológus
1001 évvel korábban…
Asmodeusnak megint jól ért véget az késő délutánja. Ahogy Azazell legurította az utolsó pohárral is, ami még előtte hevert; mint minden hasonló alkalommal, ezt a műanyag poharat is lecsapta maga előtt, egyfajta erődemonstráció gyanánt, hogy mint mindig; most is jelezze; legyűrte, ezzel együtt legyőzte tartalmát.
Mindketten tudták, már a székről sem fog leszállni egyedül, Asmodeus segítsége nélkül; nemhogy az ajtóig eljutni. És, mint minden hasonló alkalommal; ma is haza kell támogassa majd, hogy az aranyszín hajú férfi vörös szállakkal irdalt üstöke puha párnákon landoljon, ha végképp kiütötte magát. Nem hagyhatta, hogy baja essen.
Így ment ez, idestova egy éve és minden nappal egyre hosszabbnak tűnt. Asmodeus, ha látta is hova fog vezetni ez az egész; nem tette; nem tehette szóvá. Csendes támogatásával többre nem tellett, de eladta volna a lelkét azért, hogy Azazellt még egyszer, de inkább még százszor mosolyogni lássa. A vöröses szőke férfi haja így is, harmincas évei ellenére úgy hullott, akár a selymes eső. Asm minden ilyen séta után órákig takaríthatta a szőke hajszálakat fekete ruháiról, de minden egyes hajszálat gondosan összegyűjtött ezután, hogy elraktározhassa, hisz megígérte Azazellnek, egyszer még komolyan parókát csináltat belőle. Ez volt az egyetlen dolog, ami a fiút a mai napig megnevettette. Azazell nem mosolygott így is már csak ezeken a napokon, amikor benyakalta, amit kihoztak neki és mint egy király, eszméletvesztésig itta belőlük magát. Magán kívüli perceiben, amikre talán jobb volt nem is emlékezni a másnapokon, de ilyenkor a szőke férfi boldog volt. Újra boldog. Még ha egyre mélyebbre süllyedt is ilyenkor, és egyre többször kezdte hajtogatni a megváltó halált.
Asmodeus nem segíthetett kínjain. A tudat, Azazell mellett tartotta és őrölte fel, de nem volt választása. Barátok volt gyerek koruk óta, és megígérte Azazell édesanyjának, Miranak, hogy mindig vigyázni fog egyetlen fiára.
Nem gyorsíthatta, nem lassíthatta az időt, ami, ha ki tudja is mennyi; de még hátra volt Azazell idejéből. A fiú, de már lassan inkább férfiú rosszullétei és elszántsága fordítottan arányosan álltak egymással; pont, mint Asmodeus higgadt arcvonásai és kétségbeesése, mert sosem lehetett tudni, melyik pohár lesz az utolsó.
Minden hasonló alkalommal, amikor Azazellt hazafelé húzta; ezen gondolkodott.
A fiú édesanyjának nem volt lelkiereje, sem fizikai erőnléte, hogy ezt végig csinálja; Asm pontosan tudta ezt és nem hagyta sorsára sem Mirat, sem a fiát. Még ha talán utolsó hónapjaiban vagy heteiben voltak is. Vagy ha egyszer majd eljutnak a végéig, utolsó heteiben és utolsó napjaiban sem fogja hátra hagyni.
Majd, ha egyszer véget ér, az utolsó percig fogja majd barátja kezét.
Asm maga sem tudta, honnan van ennyi lelki békéje, de képtelen is lett volna hátat fordítani egy halálos betegnek. Hamarabb adja el a lelkét, mint hogy csukott szemmel odébb álljon.
Nem egyszer figyelmeztette is Azazellt, hogy ha fel meri adni a harcot, maga megy utána a pokol kénköves bugyraiba, hogy visszahozza.
Szomorú nap volt, amikor Azazell meghalt. Az eső is úgy esett Londonban, mint máskor. Ugyan úgy tartottak hazafelé a gyógyszerek bevétele után, mint máskor; amikor a fiút egyszer csak lelőtték a nyílt utcán. Ha a rák nem bizonyult volna elég halálosnak.
Asmodeus eleinte fel sem fogta, hogyan omlik a legjobb barátja a karjai közé és kap maga is két kézzel a lőtt seb után, hogy elállítsa a vérzést. Amikor Azazell a karjai között fekve suttogta el utolsó szavait, amiből már csak a köszönömöt tudta kivenni; már nem tehetett érte semmit és ez örökre átírta a hollószín hajú férfi sorsát.
Akkor éjjel maga indult a gyilkos után, de míg a símaszkos férfi elmenekült; Asmodeust a rá következő napon, vérbe fagyva találták meg a hatóságok a hideg dér lepte utcán; egy golyóval a koponyájában.
(folyt köv)
Kép forrása: Internet
by
Kami
Címkék: Asmodeus
Szólj hozzá!
2021. május 16. 11:32 - Kami könyvei

Kami könyvei fb - Félgőzzel!

Sziasztok sziasztok

Vendégszerzői kérésre, Kami könyvei fb leteszi a vaskalapot; de csak félig. A csoportba be lehet jönni olvasni; az arhiváció részlegesen feloldásra kerül. De posztolni egyenlőre nem lehet külön.

Olvasó közönséget várunk. (Nem író közösséget. Íróink - költőink vannak)

A Vendégszerzőket ezúzon is megkérem, legyenek türelemmel és segítsék a munkámat azzal, hogy nem verik a tam-tamot; hanem türelmesen várnak; amíg Kami is talál olvasókra. Az együttműködés érdekében ez a szükséges rossz.

Tehát; aktív olvasó tábor kerestetik.

Gyertek olvasni fantasy kedvelő molyok!

 

by

Kami

 

 

 

Címkék: Kami könyvek
Szólj hozzá!
Fantasy szerző
süti beállítások módosítása