Fantasy szerző

2021. április 26. 10:09 - Kami könyvei

Ördög bújt beléd 1. - ÖRDÖG BÚJT

ÖRDÖG BÚJT BELÉD

Prológus

 

Amikor betörtek NeoFerrat kapui, és megnyíltak a pokol ajtajai, a hellbion-i főváros harangjai megkondultak. De már csak a város elestét hirdették. Ahogy a vérvörös szél vitte a hangjukat; a városban élő utolsó démonok is, az Ördögkirály vára alatti katakombákba bújtak menedékbe, hogy túléljék a kitörni készülő vihart. A kietlenség és az üresség érzete még magát, Olifag-ot is arcul ütötte. Ahogy seregeivel bevonult, hogy átvegye a hatalmat, már nem volt ellenálló haderő a várfalakon. Síri csend ülte meg a helyet.Olifag volt NeoFerrat következő királya, akit kikiáltott a démonköztársaság, és a nemesi házak megválasztották a következő 25 évre.De hiába választották meg, a démon Törvények értelmében, hatalma csak akkor szilárdulhatott meg, ha az előző uralkodó lemond uralkodásáról a javára, és ezzel együtt; átadja az Ördög vasvilláját.Ez azonban, a kikiáltás óta nem történt meg.

Pedig megállapodtak Gabriel arkangyallal, ha letelik a 25 év, és a köztársaság kikiáltja az új királyt, a belviszályok elkerülése érdekében, átadja trónját; és vele együtt a hatalom fegyverét. Azt a fegyvert, amit az Ördög vasvillájának hívnak, és ami minden 25. évben újult erővel töltődik fel a pokol tüzével, hogy forgatója kezében egyedi hatalmat képviseljen. Az egyetlent, amit a nemesi házak tiszteletben tartanak. Megadással adózva használójával szemben. Olifag azonban hiába lett törvényesen is király, nem tudta megszilárdítani hatalmát. Mert amikor eljött a beiktatása, a ceremónián nem volt jelen éppen az az oligarcha, akinek át kellett volna ruháznia rá, Hellbion kizárólagos vezetését. Hírvivők jelentették csupán lázadását, hogy maga mellé állította a nemesi házak egyik legerősebb képviselőjét; az Amatheus házat, avagy a Fehéreket. A Fehér ház védelmét élvezve, szegült ellen a szabályoknak, és nem kívánta átadni a trónusát. Az új Király maga jött hát el, hogy ha kell, erőszakkal tépje ki Gabriel kezéből a fegyvert, és szolgáltasson igazságot.

A Törvények, mindenkire vonatkoztak. Ez alól az arkangyal sem kivétel. De miközben végig söpört seregeivel az üres fővároson; már tudta. Még ha meg is nyert minden háborút, az Ördög vasvillája, már nincs az ördögkirálynál. Legalább is, nem érzi a jelenlétét, ebben az üres, kénkőbűzös, fertőben.

 

Gabriel az utolsó pillanatban, megtalálta a módját, hogy kijuttassa a hellbion-i metropoliszból. Pedig a megállapodásuk, egyértelmű volt. Ha letelik a 25 év, a fegyver a következő királyra száll, akit a köztársaság azért választ, hogy ne alakuljon ki Monarchia. Nem mindig egy úr legyen, és csak az ő irányelvei építsék világukat. Negyed évszázadonként mindig van lehetősége egy új királynak megváltoztatni, amit elődje elrendelt. Így fenntartható volt, a rend, és semmi sem lett kőbe vésve. Új királyokkal, új törvények születtek. Egyedül a trónutódlás törvénye volt örök, és megmásíthatatlan. Csak hogy a fegyver nélkül, uralkodása pusztán formális, és haszontalan páváskodás. Nem fogja megkapni a nemesek teljes lojalitását, amíg nincs a kezében valami, amitől félnek. A házak, ugyan majdnem mind, tiszteletben tartották a negyed évszázadokra előírt törvénykezést. De soha nem voltak hajlandóak lemondani a szabad királyválasztásról.

 

A Kék ház, a Piros, a Zöld; de még a legősibb ház, a Fekete is; csak addig voltak készek fejet hajtani egy-egy királynak, amíg el nem telik a 25 év. Egy perccel sem tovább.

 

Olifag-nak vigyázni kellett, ne éljen vissza türelmükkel. Ha túlságosan elhúzódik a trón utódlás, a démonköztársaság, új választást írhat elő, és végérvényesen elesik attól, hogy valaha is király legyen.

 

Túl sok időt, energiát ölt bele, hogy ne kaparintsa meg Hellbion egészét. Nem várhatott egy lázadó királyra.A házak élére állt, és seregeikre támaszkodva eljött, hogy végre lezárja, ezt a kis közjátékot; Gabriel arkangyallal.

 

A Fekete ház, amely az első helyen állt, mellé állt.

 

De a második ház, a Fehér; nem.

 

Az erőviszonyok közel hasonlóak lettek volna, de a többi ház, végül a Feketét követte, mert a Fekete háztól jobban féltek. Nem véletlen volt talán a legnehezebb megnyerni a fekete Astrok házat; vagy puccsra rávenni őket, mert olyannyira szabálykövetők, és törvénytisztelők, hogy amíg a régi király önként le nem mond, hatalmáról, addig mint Király, minden parancsa szent.A fekete Astrok, végül jobbnak látta a Törvények elsődleges előbbre helyezését, és fontosságát. A betartatásuk a Fehér házzal szemben; döntő lépésekre ösztönözte őket, mint a regulák be nem tartásának elviselése. Nem viselték el a kihágást. A Törvény szent és sérthetetlensége révén, együtt vonultak hadba az új király oldalán. Semmit sem akartak jobban, mint a törvényszegőket; a Fehéreket, elpusztítani.

 

Így ment ez. Amelyik ház nem tartotta be a törvényt, amit mindenki más igen; a nemesek együttes erővel pusztították el. Kivetették maguk közül az árulókat, és atomjaikra szaggatják minden mecénásukat. De a Fehér ház, még pusztulása órájában is inkább halt volna hősi halált, mint hogy Gabriel-t, a régi királyt letaszítsa. Az utolsó megmaradt Fehérek a földfelszín felé vették az irányt, hogy megmeneküljenek a pokoli igazságszolgáltatás elől. De már nem érték el.

 

A Fekete ház markából, alig néhányan csúsztak ki élve.

 

/Ördög bújt - Kami könyvei fb/

by Kami

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kamikonyvei.blog.hu/api/trackback/id/tr2916513266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fantasy szerző
süti beállítások módosítása