Fantasy szerző

2022. január 08. 15:50 - Kami könyvei

A vörös isten - ELŐKÉSZÜLETBEN Kami könyvei fb csoportban

ELŐKÉSZÜLETBEN
Kami könyvei fb csoportban
A vörös isten 
Amikor Ré napisten, az egyiptomiak legjelentősebb és legöregebb istene, napról napra ismétlődő utazásai során, immár a sokadik éjjelen áthaladva az Alvilágon - Évmilliók bárkája nevű hajóján -, ismét szemben találja magát Apóphisszal, az óriási kígyóval, már tudja, hogy valami végérvényesen és visszavonhatatlanul megváltozott. Ha látni nem is látja az összefüggéseket, korlátlan bölcsességéből kifolyólag meg tudja állapítani a jó öreg kígyó egyetlen rezdülésből is, hogy valami más lett. Valami, amit nem tud szavakba önteni még saját magának sem, hiszen most is, csakmint minden éjjel, Apóphisz ugyan ott várja a naphajót a szokásos helyén; lesi az ég egy rejtett zugában Ré Alvilágból való visszatértét. Mintha semmi sem változott volna meg, Ré csak úgy, mint máskor, most is menetrendszerűen emelkedik a kígyó fölé és gyűri le a benne lakozó sötétséget, amit Apep a puszta létezésével képvisel. Nem mintha Ré-nek lenne választása, de még ez is rendben van, hiszen ez a feladata. Minden éjjel ugyan így történik. A napisten mégis zsigerből érzi, hogy ezen az éjjelen valami más lesz, mint eddig és mire ráébred, hogy miben más, addigra már késő lesz.
Annak ellenére, hogy újra megmentette a káosztól a halandó világot és legyőzte ellenségét; amikor az óriási kígyó nappalra sem szűnik meg létezni, a napistenhez is végérvényesen elérnek a változás legsúlyosabb következményei. Minthogy, az éjszaka tizenkét órájának megfelelő tizenkét kapun áthaladva sem kel fel a nap, ahogyan annak lennie kellene. Hogy a halandó világra örök éjszaka borul, magával hozva az örök sötétség minden hozadékát. Szörnyeket, amik a legöregebb isten erejének köszönhetően eddig sosem vetemedtek volna arra, hogy átlépjék a közbülső síkokat. Ré hazatérés helyett azonnal Szeth-hez, indul, mint utolsó bástyájához, aki rajta kívül az egyetlen isten maradt, aki fékezni tudja Apóphiszt. A káosz urának közbenjárását kéri, hogy elzárják Apepet legalább annyi időre, amíg Ré megoldást nem talál a halandók megmentésére.
A napistent meglepetésként éri, amikor a Káosz közbeavatkozásának köszönhetően, ahelyett, hogy Apep-et bebörtönöznék ahogy megállapodtak; az óriási kígyó rászabadul a halandók világára, miközben Szeth egyenesen Nut égistennő karmai közé löki, hogy a napisten maga is újjászülessen.
Egy olyan utazás veszi kezdetét Ré számára, amit sosem hitt volna, hogy valaha is megtörténhet, és ami egyben az utolsó útja is lesz, hacsak meg nem találja a módját, hogyan legyen újra isten. Újjászületése után, emberi testben ébred, ami azt jelenti, hogy Szeth rútul elárulta; és lehet, hogy a káosz ura csak az első a sorban.
Keressétek a csoportot bizalommal.
Képek forrása: Internet
by
Kami

Címkék: A vörös isten
Szólj hozzá!
https://www.facebook.com/groups/342262133471081

A bejegyzés trackback címe:

https://kamikonyvei.blog.hu/api/trackback/id/tr7716807314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fantasy szerző
süti beállítások módosítása