Fantasy szerző

2021. május 11. 00:03 - Kami könyvei

Keleti legendák nyomában - Fantasy mesék felnőtteknek!

Keleti legendák nyomában
Fantasy mesék felnőtteknek!
Sziasztok sziasztok
Egy kis kulisszatitok; aki figyelt és esetleg néha belepislogott egy-egy beszélgetésbe Kami könyvei fb csoportban; hallhatta; láthatta;hogy újfent szóba kerültek a keleti mitológiákat feldolgozó történetek, amik úgy látszik szokásommá váltak. Nem is mondanék többet; aki olvasta őket, tudja vagy tudni fogja; szorosan egymásra mutatnak és fognak mutatni ezek a történetek. Egyfajta láncolatot fognak alkotni, hogy a végén kilyukadjunk egy nagy háborúra.
Ekképpen aki a sorrendet szeretné megismerni, ilyen sorrendben lesz érdemes olvasni a keleti mitokat.
  • Hogen Monogatari 1.
  • A Kilencfarkú
  • Shuten Doji
  • Hogen Monogatari 2.
  • Nagy Yokai háború
Megpróbáljuk őket; csak mint Follomon Sárkányaival és Venar Palllosaival is tettük nem egyszer; hogy kitekintgetnek ezek a történetek egymásra és visszaidéznek.
A keleti mitológiai láncolat ennek fontosabb részét képzi majd, mint a sárkánytörténetek; valóban erősebb összefüggések lesznek. Amely szereplő az egyikben jó volt; pl Agato; könnyen fog átfordulni a yokai háborúra kellemetlen szörnyeteggé; vagy csap össze majd a másik két Nagy yokai szellemmel; akár a Kilencfarkúval, akár az örök gonosz, Shuten Dojival.
Keleti-Kamiverzum, ha úgy tetszik.
Ebből a sorból egyedül Bai Suzhen; azaz az előkészületben levő: Fehér Maiden fog kilógni. Ő egy kínai legenda, nem japán. De ha jól sikerül, keresünk a Fehér kígyó legendájának is játszópajtásokat. Ez persze távlati terv, míg a mi kedvenc varjútengunk, Agato, vagy a mi Peregrinünk; közelebbi távlatok.
Mindenképp sorban olvassátok őket, ha nem akartok lemaradni, semmi fontos momentumról. Még nem vagytok lemaradva. Az első két - illetve 3 kötet egyesével dolgozza fel a nagy yokai-okat; de míg a Kilencfarkú épp csak elhinti a közelgő problémákat; a Shuten Doji és a Hogen 2. már kifejezetten előtérbe fogja helyezi őket.
Köszönöm szépen, ha megtiszteltek szabadidőtökkel. Gyertek bátran! Olvassatok ami tetszik, kapcsolódjatok ki.
 
/Képek forrása: Internet/
by
Kami

Szólj hozzá!
https://www.facebook.com/groups/342262133471081

A bejegyzés trackback címe:

https://kamikonyvei.blog.hu/api/trackback/id/tr8616528706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fantasy szerző
süti beállítások módosítása