Fantasy szerző

2021. május 10. 23:54 - Kami könyvei

Új Történet Kami könyvei fb - SZÜRKE MÁGUSOK

 

Új Történet Kami könyvei facebook csoport

Szürke Mágusok

 

FÜLSZÖVEG

 

 

 

Valamikor réges-régen a sötét középkorban amikor még csak a talpunk alatt létezett a föld, amelyen éltünk; mielőtt az első feljegyzések 313-ban alig engedélyezték minden embernek, még a keresztényeknek is a szabad vallásgyakorlást...

 

Az időben, amikor ugyanezt a Földet, amelyen éltünk már az ismert idők előtt is; eluralta az ember, helyt adva magán kívül is; a nálánál hatalmasabbaknak. Óriásoknak, akikben oltalmazókra és bajtársakra leltek a halandók, köszönve nekik a háborús győzelmeket vagy az utánuk következő gazdálkodással töltött bőséget. Imáikkal halmozva el ezeket a hatalmasokat, kikiáltva őket isteneknek.

 

Az emberek imádták a Négy istent, akik a mesék szerint a föld termékenységét, tiszta levegőjét; iható vizeit, és a tűz melegét adták. Elültették; a földekben különleges mágiájuk magvait, hogy belőlük sarjadjanak ki azok a védelmező várak, amik majdan utánuk maradnak, és őrzik lenyomatukat vagy hatalmukat, ha maguk az istenek nyugovóra tértek. És amik, erejükkel képesek lesznek fenntartani az alant elterülő békés világot.

 

A felhővárak, amiket az istenek utolsó áldásukkal adományoztak a halandó földeknek, hogy a bennük lakó tanítványaik messze magasan kiemelkedjenek az egyszerű sarjak soraiból és mágiahasználókként örök időkre meg tudják teremteni az egyensúlyt. Az orjeotelestai ház, az agurtai ház, a menagurtai ház és a mentragurtai ház, amik saját istenüknek emléket állítva hordozták tovább az erőt, amit kaptak generációkon át adva tovább saját fiaiknak és lányaiknak. Míg nem, az istenek leszármazottainak tartott felhővárak szülöttei, úgy döntöttek; elég ideje már, hogy az istenek magukra hagyták kastélyaikat és velük együtt tanítványaikat is; így maguk között kezdték el felosztani a felhővárak alatt elterülő halandó birodalmat. Mint a királyok; hogy létrehozzanak maguknak házakat, amik bőszen szolgálják majd uradalmukat. Egyre inkább saját elképzeléseikkel és saját reguláikkal akarva önnön képükre formálni az emberi sorsokat.

 

Ezután egyre jobban elhatalmasodott felettük a bizonyítási vágy, a hatalom hajhászat. Mindegyikük legjobb és legtöbb akart lenni, a legjobbak között is, hogy az egyenlőség mérlege végérvényesen elmozduljon és maguk hozhassák a szabályokat a fennmaradó várak és házak felett, ha kell egyre növekvő haderejüket is bevetve a cél érdekében.

 

A Piros, a Narancssárga, a Citromsárga, a Zöld, a Kék, a Lila Színek, amiket használtak, hogy megkülönböztessék saját területeiket, híven lefestették; hogy a bennük rejlő embereket, milyen varázslatokkal igyekeztek megóvni vagy irányítani; ám amikor senki nem látta; saját varázslótanítványaikat arra használták, hogy erejükkel egyre nagyobb teret hódítsanak. Kiirtani a térképről a fennmaradó színeket. Bekebelezve azokat a területeket, akikre kevésbé nem; vagy csak éppen nem figyeltek saját varázslóik a felhővárakban.

 

Amikor azonban a tanítványok felfedezték az első különleges embereket akik; addig ismeretlen varázslatokat gyakoroltak és bőszen ellenállást tanúsítottak; védelmezve a gyengéket; új világrend kezdte meg működését.

 

A Szürke Mágusoknak, látszólag nincs ura. Nem állnak egyik ház fennhatósága vagy irányítása alatt sem; mégis futótűzként képesek előbukkanni, azokon a helyeken is, ahol a legharciasabb Színek uralkodtak ez idáig; hogy beegyék magukat, a soraik mögé és lázadást szítsanak.

 

A felhővárak a lojalistáikat egyenesen rájuk irányítják, hogy egyszer s mind kiirthassák ezt a különc mágiahasználó kasztot, mégis érthetetlen módon jelennek meg újra és újra, mint a métely, hogy jelenlétükkel szorítsák vissza a hatalmaskodókat és fogják össze ismét, a szétszaggatott városokat. A felhőváraknak nem áll érdeke a túlzott egyenlőségben, ezt mind elismerik a háborúk előestéjén; ezzel egyidőben egyre véresebb kézzel vigyázva határaikat. Míg azt, senki sem vállalja magára, hogy önerőkkel állna a Szürke Mágusok térhódítása mögött. Amikor kicsúszik kezük közül az irányítás, mint a tízpróbás kezdőknek, végképp betelik a pohár. Keresni kezdik a felelősöket, akik voltak annyira bátrak, hogy a Szürke kasztot csatarendbe állítsák, és gúnyt űzzenek a felhővárakból; de többet találnak annál, a kis összeesküvés elméletnél, amilyennek ez a szedett-vetett horda eleinte kinéz.

 

Lehet, hogy az istenek, akikről mindeddig azt hitték, ősidők óta nyugodni tértek és nincsenek jelen; újra játékba kezdtek? Ha Szürke Mágusaik elesnének, isteneik is vérezni kezdenének?

 

Érdekes elképzelés lenne, de ha így történne; a felhővárakat attól fogva, nem kényszerítené semmi, hogy szabályszerűen játsszák azt a játékot, amit isteneik támogatásával kezdtek el, épp úgy, és épp azért, ahogy az istenek akarták. Igazi vérengzés lenne, ha kiderülne, hogy pont az istenek szegték meg a saját maguk által felállított szabályokat, hogy felsorakozzanak mind a négyen; egy ház mögé.

 

Dobj egy hatost és kezd meg a játékot.

 

 

 

Szürke mezőre léptél.

 

Hát akkor; két körből kimaradsz.

 

Nem azért, mert szabály, hanem mert szürke vagy. És ez még csak az első lépés.

 

 

 

by

 

Kami

 

 

 

Kezdés:

 

2021. május 15.

Gyertek olvasni!

/Kép forrása: Internet/

 

Szólj hozzá!
https://www.facebook.com/groups/342262133471081

A bejegyzés trackback címe:

https://kamikonyvei.blog.hu/api/trackback/id/tr4316528700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fantasy szerző
süti beállítások módosítása